Wie zijn wij.....

Adopteer een Koe is een programma van Stichting Koevoet.

Als je een koe adopteert krijg je een direct contact met jouw boer.
Ook lees je in het Nieuws  van de Boeren meer over boeren en het boerenleven. Wij vinden het contact van boer en burger erg belangrijk.
Naar onze overtuiging draagt dit bij aan wederzijds begrip en bewustzijn. (boer-burger verbinding)

De boerderijen die bij Adopteer een Koe zijn aangesloten hebben een duurzame bedrijfsvoering en staan open voor burgers op hun erf.
Zij vertellen graag over hun dieren, hun bedrijf, hun manier van boeren en
hun producten.

Voor jullie, als burgers betekent dit vaak (her-)ontdekken van hoe leuk en
leerzaam het op de boerderij is en hoe waardevol het is om kinderen met dieren in aanraking te brengen en ze te leren waar onze zuivel en ons vlees écht vandaan komen. Lees verder…

 

 

 

 

Beeld: Frits Cramer
Coverkoeien 56

Koeiendans Hoeve Ravenstein

Beeldmatriaal: Big Sven


 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding: Melkbedrijf van Leeuwen
Jersey kalf

 

 

En wat staat er te gebeuren bij melkveebedrijf
van Leeuwen!

We verwachten in maart lammetjes bij de schapen voor het lammeren scheren we de wol. Het scheren doet Simon zelf, waarschijnlijk informeren we jullie als het zo ver is om te komen kijken. Natuurlijk mag je ook bij de lammetjes komen kijken je vind ze achterin de kapschuur. Je mag alleen niet het hok in bij de schapen en lammetjes.

 

Ze hebben alle 3 een kalfje gekregen. Brianna was als eerst aan de beurt en kreeg Britt. Daarna was het Fay welke een mooi kuis kalfje kreeg welke de naam Feline kreeg van haar adoptievriendin. Als laatste kreeg Aileana MacKenzie niet 1 maar 2 piep kleine kuis kalfjes. Helaas heeft een meisje het niet gered maar de kleine Fem doet het heel erg goed.

 

 

 

Adoptiegeld 2021

Afgelopen jaar hebben we het adoptiegeld besteed aan een nieuw drink systeem voor de kalfjes. In plaats van uit een bakje drinken ze nu uit een speen emmer of als ze ouder zijn met elkaar aan de milkbar. Omdat ze nu uit een speen drinken zorgt het ervoor dat de zuigbehoefte van de kalfjes beter word vervuld. Adoptievrienden bedankt namens alle kalfjes!

 

 

 

 

 

afbeelding: Melkveebedrijf van Leeuwen
Drink systeem voor kalfjes